Flow is het gevoel dat je krijgt als je ergens volledig in opgaat. Je voelt je geïnspireerd, hebt veel energie en je hebt het gevoel dat je het beste uit jezelf haalt. Je hebt een duidelijk doel voor ogen en je weet hoe je dat doel wil bereiken. Je weet om te gaan met succes én met falen, omdat je hebt geleerd dat die ups and downs horen bij persoonlijke ontwikkeling. Je bent je bewust van het vallen, leert ervan, staat op en gaat verder. In de flow komen, kan alleen maar als je jezelf goed kent, als je weet waar je kracht zit en als je weet waar ontwikkeling nodig is.

Door onze liefde voor mensen, liefde voor persoonlijke groei, liefde voor onderwijs, positieve stimulering en samenwerking willen we deze flow in jou stimuleren.

*Flow is een term uit de positieve psychologie, in de jaren negentig geïntroduceerd door de Hongaarse professor Mihaly Csikzentmihalyi.
Check Wikipedia maar even als je meer over deze meneer te weten wil komen.


VOOR WIE

Bij Flow! begeleiden we leerlingen van middelbare scholen in Maastricht en omstreken om het leren makkelijker en leuker te maken. Iedereen is verschillend, iedereen is uniek en daarom onderzoeken we samen, met jou en je ouders, wat bij jóu past en hoe we jóu het beste kunnen helpen.

Elke stap die je zet, is een stap in de goede richting van groei naar geluk. We willen dat jij in jezelf gelooft en zo het beste uit jezelf haalt. De sfeer bij Flow is voor ons heel belangrijk, omdat we graag willen dat jij je bij ons op je gemak voelt. Als jij namelijk lekker in je vel zit, kun je je beter concentreren, leer je makkelijker en onthoud je beter. In kleine, informele groepjes hopen we jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Bij Flow! zit ik helemaal op mijn plek, ik kan me hier goed concentreren en voel me thuis.

Of je nou hulp nodig hebt bij een specifiek vak of bij het organiseren van je schoolwerk. Wij denken in mogelijkheden en vinden zo de beste aanpak voor jou.
Kijk voor meer informatie bij ons aanbod.


WERKWIJZE

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek willen we jou graag beter leren kennen. Waar zou je graag geholpen bij willen worden, welke dingen gaan er goed en welke dingen vind je moeilijk? Samen zullen we tot een goed plan van aanpak komen.

Doelen

Tijdens de begeleiding bij Flow! staat steeds jouw eigen plan van aanpak centraal. Als je namelijk een duidelijk streven voor ogen hebt, is het veel makkelijker om je te concentreren en om je motivatie vast te houden. In kleine, duidelijke stappen werk je naar (tussen)doelen. Zo wordt de kans dat je je aan je afspraken houdt groter en die succesmomentjes zorgen weer voor een fijn gevoel.

Jouw Coach

Om je zo goed mogelijk te begeleiden word je gekoppeld aan een coach. Bij je coach kun je terecht voor al je vragen en dingen die je gewoon graag even kwijt wilt. Om goed te kunnen leren is het namelijk belangrijk dat je lekker in je vel zit. Je coach houdt ook bij hoe het gaat met je leerproces. Samen bekijk je wekelijks nieuwe cijfers, evalueer je je doelen en maak je een plan van aanpak. Zo kun je jezelf steeds een beetje verder ontwikkelen. Je coach is de contactpersoon voor jouw ouders en school. Als we goed samenwerken, kunnen we vlug signaleren of je de juiste hulp krijgt

Logboek

Elke keer na de huiswerkbegeleiding of bijles schrijven we een verslag in Homi. Zo zijn we allemaal op de hoogte van jouw voortgang en kunnen we rekening houden met eventuele bijzonderheden.

Evalueren

Als je net begonnen bent bij Flow! houden we iets intensiever contact met je ouders om in de gaten te houden hoe het met je gaat. We bespreken dan of we de juiste koers varen of dat het plan van aanpak veranderd kan worden. Het gaat om jou, dus het is voor ons heel belangrijk om te horen of je het gevoel hebt dat de begeleiding bij Flow je helpt. We hebben jou nodig om je goed te kunnen helpen, dus jouw ideeën horen we graag.
Eind januari/begin februari vindt een tussenevaluatie plaats. Het jaar is dan over de helft en dat vinden wij een goed moment om stil te staan bij je ontwikkeling. Evalueren en reflecteren is namelijk van essentieel belang als je jezelf wil blijven ontwikkelen